Prebona CompoTech

TEKNOLOGI

Produkten är baserad på en vetenskapligt bevisad formulering med silver som den aktiva ingrediensen. Silver är ett välbeprövat antimikrobiellt ämne som även ger ett längre skydd jämfört med handsprit. Teknologin är patenterad som Prebona CompoTech av företaget Prebona AB.

Genom att koppla silveratomer på silika partiklar kan Prebona CompoTech eliminera virus, bakterier och svamp med väldigt högt effekt i förhållande till mängden av den aktiva ingrediensen. Detta gör att desinfektionen endast innehåller 0,016% silvernitrat vilket är väldigt lite i förhållande till effekten.

Biocidverkan har testats enligt EU normen EN 1275 och EN 1040 samt av Karolinska Institutet i Stockholm. KLIN Desinfektion är registrerad hos Kemikalieinspektionen.

PRODUKTEN

KLIN Desinfektion kommer att finnas tillgänglig i olika förpackningar och storlekar.

200ml flaska, perfekt för eget bruk och när man är ute på språng. Flaskan får med enkelhet plats i väskor, handväskor och dylikt.

Servetter. Fördelen med servetter är att det inte uppstår spill vid påföring av desinfektion, samt att man med enkelhet kan fukta hela ytan och få med sig smuts på köpet.

Första produktion av servetter är planerad under v.15.
Produkten kommer säljas i förpackning om 50st servetter i varje. Är Ni intresserade av att förboka leverans av servetter ber vi er kontakta närmsta distributör här.

våtservett prototyp
question mark

FAQ

  • Fungerar produkten mot virus? Ja, silver är effektivt mot alla typer av virus – både så kallade non-enveloped och enveloped virus. (Med eller utan fetthölje). På detta sätt är silver betydligt effektivare mot virus än alkohol som inte bekämpar non-enveloped virus särskilt bra. Prebona CompoTech som är teknologin i Prebona Disinfect och KLIN Desinfektion har testats mot så kallade enveloped virus (som Covid-19 är). Bland annat mot Herpes Simplex Typ 1 samt Hepatit C med mycket bra effekt. Testerna har genomförts tillsammans med Karolinska Institutet.
  • Vad har silver för påverkan på miljön? Prebona Disinfect, som KLIN Desinfektion är baserad på innehåller extremt små mängder silver. Men det viktigaste är att silvret i Prebona Disinfect är kopplat på silica partiklar och inte upplöst i vatten. Många vattenlösliga produkter som läkemedel och andra kemiska lösningar med silver så följer silvret med avfallsvattnet till reningsverken. Men, med Prebona Disinfect så skapas en tre-dimensionell makrostruktur när medlet torkar (vilket blir sand) och är således ett solitt material som separeras från vattnet i reningsverken. Viktigt att veta är också att silver är generellt godkänd för att rena dricksvatten.